Vrei sa ai o afacere cu activitate sustenabila? Iata cele 3 masuri pe care trebuie sa le iei!

audit energetic industrial

Poluarea mediului inconjurator si tratarea in mod ineficient a resurselor naturale sunt preocupari tot mai mari, la nivel global. Atat pe plan individual, cat mai ales in zona de business, se cauta in permanenta masuri prin care activitatea umana sa fie una care sa dauneze cat mai putin mediului inconjurator. Inclusiv prin intermediul legii, antreprenorii sunt obligati sa isi eficientizeze consumul de energie.

Audit energetic industrial si alte masuri pentru afaceri ecologice

In Romania, legea 121 obliga firmele, cu exceptia IMM-urilor, sa desfasoare un audit energetic industrial o data la fiecare patru ani. Aceasta este doar una dintre metodele prin care business-urile pot sa protejeze mai bine resursele naturale si sa reduca si nivelul poluarii. Iata care sunt cele mai tari trei metode prin care si afacerea ta poate sa devina mai eficienta, din punct de vedere energetic!

Investeste in energie regenerabila – instalarea de panouri solare la nivel comercial si industrial este o activitate tot mai incurajata la nivel global. Energia solara transformata in energie electrica are potentialul de a acoperi un urias necesar de consum. 

Scade, astfel, si masura in care societatea are nevoie de energie electrica produsa in termocentrale sau hidrocentrale. Poti sa apelezi si tu la astfel de solutii, mai ales ca autoritatile ofera beneficii celor care aleg sa instaleze sisteme fotovoltaice. 

Fa un audit energetic industrial – acesta reprezinta o analiza efectuata o data la fiecare patru ani, in cadrul careia se iau in calcul istoricul de consum al unei afaceri, precum si specificatiile cladirii in care aceasta isi desfasoara activitatea. Un audit energetic industrial este obligatoriu prin lege, dar exista si alte motive pentru care sa merite sa il efectuezi. 

In urma unei astfel de analize, vor rezulta recomandari ale inginerilor cu privire la modul in care cladirea firmei tale poate fi modificata pentru a consuma energie intr-o cantitate mai mica. Pe termen lung, acest lucru va conduce la facturi mai mici si profituri mai mari.

Creeaza o flota de masini electrice – daca in cadrul afacerii tale este necesara utilizarea de autoturisme, poti alege sa inlocuiesti masinile vechi cu unele noi, electrice. Poti achizitiona astfel de autoturisme inclusiv in leasing operational, pentru ca efortul financiar sa fie mai mic. Avantajele principale ale masinilor electrice sunt costul accesibil si functionarea ecologica. Inclusiv pentru acest tip de resurse exista beneficii legale pe care le poti accesa in mod simplu.

Daca metodele de obtinere a energiei regenerabile, asa cum sunt panourile solare, pot fi achizitionate in mod independent, pentru un audit energetic industrial ai nevoie de un partener de incredere. Firma Elsaco este o companie cu experienta deosebita pe piata din Romania si este acreditata pentru a derula procese de audit energetic si a intocmi dosarele aferente acestora. 

Alege sa colaborezi cu profesionisti autorizati de catre ANRE pentru ca afacerea ta sa fie una 100% legala. Totodata, o echipa de profesionisti te va ajuta sa reusesti sa gasesti metodele prin care sa iti transformi compania intr-una mai prietenoasa cu mediul inconjurator si cu sanse mai mari sa functioneze in mod sustenabil, pe termen cat mai indelungat!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.