Vrei sa cumperi un autoturism second hand prin leasing extern? Iata la ce sa fii atent!

In calitate de cetatean european, ai posibilitatea de a cumpara un autoturism din orice tara membra UE. Mai mult, daca alegi sa cumperi autovehicule rulate dintr-un alt stat membru si sa apelezi la un program de leasing extern, vei fi scutit de plata de TVA, fiind o achizitie intra-comunitara.

Legislatia este, asadar, de partea ta. Nu mai ramane decat sa fii extrem de atent si sa te documentezi complet, astfel incat sa nu risti nimic. Iata ce iti recomanda specialistii din acest domeniu: urmareste toate sfaturile prezentate aici.

 

  1. Verifica, cu maxima atentie, actele masinii inainte sa o cumperi

Daca nu te pricepi foarte bine la acest domeniu, asigura-te ca te informezi inainte de a te deplasa in tara de origine a autovehiculului. Urmareste ultimele modificari din legislatie si asigura-te ca vei primi de la vanzator absolut toate documentele necesare pentru inmatricularea masinii in tara ta. Nu uita: este foarte important sa intri in posesia actelor originale ale autoturismului. Conform legislatiei Uniunii Europene, masurile de protectie a consumatorilor nu se aplica in cazul vanzarilor private, deci nu poti fi protejat.

 

  1. Respecta toate recomandarile legale cu privire la transport

Transportarea autovehiculului dintr-un alt stat membru UE in Romania se face in baza anumitor conditii prevazute de lege. Pentru ca nu este inmatriculata in tara noastra, ai la dispozitie 3 variante: fie o vei remorca la un alt autoturism inmatriculat deja si asigurat, fie vei accesa serviciile unei companii care se ocupa de acest domeniu, fie vei conduce chiar tu autovehiculul, dar numai dupa ce vei obtine numere temporare in tara de provenienta a masinii si asigurare. Cea mai simpla este, categoric, varianta nr. doi.

 

  1. Cumpara in siguranta, cu ajutorul unei firme specializate

Exista companii specializate in industria auto second hand care pot intermedia tot acest proces de vanzare pentru tine. Nu mai esti nevoit sa te deplasezi in tara de origine a autoturismului, nici sa cauti tu oferte speciale si sa te asiguri ca esti protejat de falsuri sau achizitii riscante. Achizitia se poate face direct pe numele companiei tale, daca vrei sa accesezi un program de credit extern si – implicit – esti scutit de plata TVA, chiar fara sa te deplasezi pana in Germania sau alt stat membru UE, unde se afla autoturismul.

 

  1. Bucura-te din plin de toate avantajele pe care ti le ofera creditul extern

Daca ai reusit sa obtii finantarea, nu mai ramane decat sa profiti – din plin – de avantajele pe care le ofera acest tip de imprumut international. Poti opta pentru rambursarea anticipata, daca iti permite acest lucru situatia financiara a companiei tale sau poti seta o anumita periodicitate a ratelor, in functie de activitatea business-ului. Vei avea preturi mai accesibile la asigurari si orice cheltuiala de pe urma contractului va fi deductibila, in acord cu legislatia. Dupa obtinerea finantarii, acces imediat la bunul achizitionat.

 

Auto-leasing.ro, compania pe care te poti baza pentru a cumpara o masina prin leasing auto second hand

Daca vrei sa cumperi o masina dintr-un alt stat mebru UE, iti recomandam sa colaborezi cu o companie care are o vasta experienta in acest domeniu.

Esti in deplina siguranta, daca alegi firma Auto-leasing.ro, pentru ca toate avantajele sunt de partea ta. Nu mai trebuie sa te deplasezi in tara de provenienta a masinii, nici sa faci verificari complexe pentru a te asigura ca nu risti prin achizitia ta, ci doar sa te bazezi pe expertii de la Auto-leasing.ro. Iti ofera suport si in realizarea dosarului de leasing auto second hand.

 

Date de contact:

Tel: +40729182111

E-mail: office@auto-leasing.ro

 

 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.