Vrei să diversifici prima masă a zilei? Descoperă tipul de mic dejun preferat!

Micul dejun este adesea considerat cea mai importantă masă a zilei, oferind nutrienții și energia necesare pentru a începe ziua corespunzător. Pentru cei care doresc să diversifice prima masă a zilei, există o varietate de opțiuni de mic dejun disponibile, fiecare cu propriul set de beneficii și valori nutriționale.

Iată câteva tipuri de mic dejun dintre care îți poți alege preferatul!

1.  Mic dejun continental

Un mic dejun continental este o masă ușoară găsită de obicei în hoteluri și restaurante, constând dintr-o varietate de pâine și produse de patiserie, fructe, iaurt, cereale și suc. Micul dejun continental este perfect pentru persoanele care preferă o masă mai ușoară dimineața, deoarece sunt de obicei sărace în calorii și ușor de digerat.

2.  Mic dejun englezesc

Micul dejun englezesc este o masă sățioasă, care își are originile în Marea Britanie. Acesta include ouă prăjite, bacon, cârnați, budincă neagră, fasole boabe la cuptor, roșii la grătar, ciuperci și pâine prăjită. Acest mic dejun este perfect pentru cei care au o zi plină și au nevoie de o masă consistentă care să-i țină plini de energie pentru o perioadă mai lungă de timp.

3.  Mic dejun american

Micul dejun american include o combinație de ouă, bacon, cârnați, chiftele de cartofi, clătite sau vafe și pâine prăjită. Acest mic dejun este perfect pentru cei care preferă o combinație de produse atât sărate, cât și dulci. Conținutul ridicat de proteine al micului dejun american îl face o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să își dezvolte masa musculară.

4.  Mic dejun franțuzesc

Micul dejun franțuzesc este de obicei o masă ușoară, constând din croissante sau alte produse de patiserie, unt, gem și un preparat din cafea boabe cu lapte sau fără. Acest tip de mic dejun este potrivit pentru iubitorii de cafea. Dacă vrei să încerci noi sortimente și arome,  poți alege de pe site-ul celor de la Altex.ro dintr-o gamă diversă de sortimente de cafea boabe.

5.  Mic dejun mexican

Micul dejun mexican este o masă bogată în arome, care include de obicei omletă, tocană de fasole, tortilla, salsa și avocado. Acest mic dejun este perfect pentru persoanele care preferă preparate culinare picante. Conținutul ridicat de fibre din fasole și tortilla face din acest mic dejun o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să mențină o digestie sănătoasă.

6.  Mic dejun din smoothie

Un smoothie poate fi preparat cu o varietate de ingrediente, cum ar fi fructe, legume, nuci, iaurt, lapte și pudră proteică. Conținutul ridicat de nutrienți al smoothie-ului îl face o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să-și sporească energia și să-și îmbunătățească sănătatea generală.

7.  Mic dejun vegetarian

Acest tip de mic dejun poate include o varietate de opțiuni, cum ar fi ouă, tofu, fasole, ciuperci, spanac și pâine prăjită din cereale integrale. Conținutul ridicat de proteine și fibre al micului dejun vegetarian îl face o opțiune bună pentru cei care doresc să mențină o greutate sănătoasă și să își reducă riscul de boli cronice.

8.  Mic dejun vegan

Micul dejun vegan este o masă pe bază de plante, fiind perfectă pentru cei care preferă să evite toate produsele de origine animală. Acest mic dejun poate include o varietate de opțiuni, cum ar fi fulgi de ovăz, budincă de chia, fructe, pâine prăjită cu avocado, hummus, chifteluțe din tofu sau smoothie-uri cu lapte vegetal.

În concluzie, există o varietate de opțiuni de mic dejun disponibile, fiecare cu propriul său set de beneficii și valori nutriționale. Indiferent dacă preferi un început de zi sărat sau dulce, există un mic dejun potrivit pentru toate gusturile.

Sursă foto: unsplash.com. 

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.