Vrei sa iti sculptezi corpul acasa? Iata cele mai potrivite aparate fitness!

Aspectul “fit” si dezvoltarea armonioasa a tuturor grupelor musculare ale corpului presupun sacrificii. De cele mai multe ori, va trebui sa sacrifici timp, bani si efort pentru a-ti sculpta corpul si pentru a ajunge la rezultatele sportive pe care le doresti.

Cu toate acestea, poti reduce considerabil timpul pe care il aloci zilnic antrenamentelor prin eliminarea drumurilor dus-intors, a minutelor petrecute la vestiar si a timpului consumat la receptie. Poti achizitiona cateva aparate fitness pe care sa le folosesti acasa.

Lipsa spatiului poate fi cea mai mare problema, insa marii producatori de aparate fitness pun la dispozitie si game special proiectate pentru folosirea casnica. Astfel, acestea au dimensiuni reduse si, de regula, permit exercitii deosebit de variate. Tocmai de aceea, marii distribuitori din domeniu, precum Sport-Mag.ro, au o oferta deosebit de larga de modele pentru uz casnic. Alege in functie de obiectivele pe care le ai!

Vrei sa ai o silueta sportiva?

Antrenamentele cu propria greutate si exercitiile care implica mai multe grupe de muschi in miscari complexe sunt excelente pentru a-ti intari musculatura, pentru a o defini si pentru a-ti mari puterea si capacitatea de rezistenta la efort sustinut. Iata cateva accesorii si aparate fitness pe care le poti folosi acasa pentru antrenamente complete care iti vor tonifia fiecare grupa musculara:

– manere pentru flotari: aceste manere speciale vor oferi aderenta si siguranta de care ai nevoie pe parcursul exercitiilor. In plus, flotarile pe manere te ajuta sa protejezi articulatiile, asigurand o pozitie corecta care permite solicitarea eficienta a musculaturii. Pectoralii si tricepsul vor “lucra” intens la fiecare antrenament;

– bara de tractiuni, multitrainer si benzi elastice: acestea sunt deosebit de utile in exercitiile de acasa, oferindu-ti o paleta larga de procedee care iti vor solicita fiecare fibra musculara. In plus, spatiul pe care il ocupa acest tip de echipament este redus, motiv pentru care poate fi folosit in orice apartament pentru antrenamente complete si solicitante;

– vesta cu greutati, minge medicinala si kettlebell: aceste greutati cu aspect si utilizare diferite iti vor oferi acces la o categorie total aparte de exercitii, solicitand eficient grupele importante de muschi – abdomenul, musculatura picioarelor si cea a spatelui.

Vrei sa dezvolti masa musculara?

Daca vrei sa cresti in greutate si sa iti dezvolti musculatura acasa, cel mai rapid progres il vei inregistra atunci cand vei solicita izolat fiecare grupa musculara cu o greutate adecvata segmentului respectiv. Va trebui sa faci un program de antrenament care sa cuprinda exercitii exclusive pentru biceps, triceps, spate, piept, abdomen, umeri, gambe si coapse. Iata ce aparate fitness si echipament ai putea folosi:

– banca forta multifunctionala: acest tip de aparate fitness complexe si complete este special proiectat pentru a pune la dispozitie exercitii cu greutati ce izoleaza grupele principale de muschi, asigurand o dezvoltare rapida a acestora. Este foarte important sa accesorizezi aceste aparate cu discuri cu diverse valori de greutate pentru a putea solicita eficient atat grupele mari de muschi, cat si cele mici;

– bara EZ, gantere si discuri: haltera si ganterele iti permit sa soliciti intens nu numai musculatura bratelor (biceps, triceps), ci si cea din zona pieptului, a umerilor si a spatelui. Astfel, poti folosi bara EZ si ganterele in antrenamente libere sau impreuna cu o banca dreapta ori inclinata.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.