4 greșeli de evitat atunci când vrei să cumperi un aspirator performant

Știm cât de important este întreții un nivel optim de curățenie în casă sau în spațiul tău de lucru. De aceea, un aspirator performant care să te ajute în aceste tipuri de situații este indispensabil, iar investiția făcută va da rezultate încă de la prima utilizare. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea unui nou aspirator, este foarte posibil să te simți copleșit de multitudinea de modele disponibile. În aceste situații, riscul de a trece cu vederea niște aspecte esențiale este sporit.

Așadar, în acest articol, vom trece în revistă cele mai frecvente greșeli pe care ar trebui să le eviți atunci când cumperi un aspirator nou:

  1. Are o greutate prea mare

În general, dacă ai un spațiu mare de locuit care trebuie aspirat frecvent, un aspirator prea greu de manevrat și mutat nu este cea mai bună soluție. De aceea, este bine să optezi pentru aspiratoare de dimensiuni medii, care au o putere de aspirare mare. Cele mai bune exemple pentru această categorie o reprezintă aspiratoarele verticale. Pe lângă faptul că acestea au un design foarte practic, nu va trebui să te apleci mereu la el de fiecare dată când îl pornești sau când îl transporți prin camere. Aspiratul poate fi acum o activitate distractivă!

  1. Emite un zgomot iritant

Mulți oameni consideră că performanța aspiratorului este dată de puterea motorului. Chiar dacă acest fapt poate fi adevărat, este la fel de important să verifici și nivelul de zgomot pe care îl poate produce. Dacă locuiești într-un complex de apartamente, sunt șanse mari ca vecinii tăi să înceapă să se plângă de zgomotul aspiratorului, mai ales dacă îți desfășori curățenia seara sau dimineața devreme. Din fericire, există modele de aspiratoare mai silențioase (ce emit sunete până în 70 de decibeli), care în plus sunt ușoare și curăță orice tip de suprafață. 

  1. Nu este indicat pentru persoane cu alergii

Dacă tu sau alt membru al familiei sunteți sensibili la praf, polen, sau alte tipuri de alergeni, mai mult ca sigur că veți avea nevoie de un aspirator care conține un filtru HEPA. Având în vedere certificările obținute, aceste filtre pot să elimine până la 99,97% din particulele mai mici de 0,3 microni. În această categorie se pot integra majoritatea alergenilor obișnuiți care ți-ar putea crea neplăceri de sănătate – aspiratoarele de pe Altex.ro sunt certificate HEPA, iar în plus unele modele vin și cu alte tehnologii care au rolul de a capta orice tip de particule ce pot produce sensibilități respiratorii sau dermatologice.

  1. Nu este potrivit pentru mochetă sau suprafețe dure

Chiar dacă multă lume folosește un singur aparat pentru a face curat pe diferite tipuri de suprafețe, acest lucru poate avea câteva dezavantaje. Aspirarea covoarelor nu va da mereu cele mai bune rezultate, iar curățarea podelelor cu un capăt de aspirare nepotrivit poate și ea să creeze probleme – zgârierea suprafețelor dure duce la degradarea acestora în timp. Din fericire, nu este nevoie să cumperi două aspiratoare diferite. Există modele de astfel de aparate care pot funcționa la fel de bine pe ambele tipuri de suprafețe, având moduri separate pentru curățarea covoarelor și a podelelor.

Astfel, acestea sunt doar câteva aspecte la care este bine să fii atent atunci când îți achiziționezi un aspirator nou, pentru a te asigura că vei avea un produs pe măsura așteptărilor.

Sursă foto: shutterstock.com

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.