5 semne ca drojdia uscata nu mai este buna: indicii pentru brutari

drojdie uscata

Drojdia uscata a devenit esentiala in industria brutariei, avand avantajul ca se pastreaza mai mult timp fata de varianta sa proaspata. Cu toate acestea, la fel ca orice alt ingredient, drojdia uscata are si ea un termen de valabilitate si poate sa-si piarda proprietatile daca nu este depozitata corespunzator.

Pentru a produce paine si produse de patiserie de cea mai buna calitate, brutarii ar trebui sa fie constienti de semnele care indica faptul ca drojdia uscata nu mai este buna.

Iata cinci semnale care iti vor arata ca folosesti drojdie uscata care nu mai este buna!

Data de expirare depasita

Desi drojdia uscata are o durata de viata destul de lunga comparativ cu drojdia proaspata, aceasta tot are o data de expirare, fiind primul si cel mai simplu indicator al unei drojdii care nu va da rezultatele asteptate. In plus, chiar daca poate functiona uneori si dupa data de expirare, calitatea ei incepe sa scada si poate influenta negativ rezultatul final.

Folosirea unei drojdii uscate expirate poate rezulta intr-un aluat care nu creste sau care are un gust neplacut. Asadar, faptul ca verifici data de expirare te poate asigura ca folosesti un agent de crestere la capacitate maxima, care sa dea rezultatele asteptate.

Aspectul schimbat

O drojdie uscata de calitate, care se afla in perioada de valabilitate, are o culoare uniforma, de obicei un bej deschis sau maro pal. Daca observi pete sau modificari ale culorii, aceasta ar putea fi un semn ca drojdia a inceput sa se degradeze sau ca a fost contaminata.

Miros neobisnuit

Drojdia uscata sanatoasa are un miros specific, usor dulceag si asemanator cu cel a cerealelor. Daca simti un miros ranced, aspru sau neplacut, aceasta este un semn clar ca drojdia uscata ar trebui aruncata. Mirosul neobisnuit poate indica faptul ca drojdia a fost expusa la bacterii sau mucegaiuri, deci ca nu mai poate fi folosita.

Testul cu zahar si apa

Inainte de a folosi drojdie, indiferent de tipul pe care il alegi, este indicat sa o testezi inainte de a o adauga in aluat.

Un mod simplu de a verifica vitalitatea drojdiei uscate este sa faci un test rapid cu apa si zahar. Amesteca drojdia intr-un bol cu apa calduta si adauga o lingurita de zahar. Daca, in decurs de 10 minute, drojdia nu produce bule sau spuma, este foarte probabil ca aceasta sa fie inactiva si, prin urmare, nu va face aluatul sa se ridice.

drojdie uscata

Modul in care aluatul creste

Daca ai incercat sa folosesti drojdia uscata in aluat si acesta nu a inceput sa creasca sau are un gust ciudat, este un semn incontestabil ca drojdia uscata nu mai este buna.

Daca drojdiile nu mai sunt active, aluatul nu va fermenta, rezultand un produs final dens si fara acea textura pufoasa pe care o astepti.

Calitatea ingredientelor folosite este esentiala pentru obtinerea unor produse cu o textura si aroma deosebite.

Drojdia uscata, fiind un agent de fermentatie, are un rol esential in acest proces. Prin urmare, este foarte important ca brutarii sa fie atenti la semnele care indica faptul ca drojdia uscata nu mai este intr-o stare optima.

Daca vrei sa te asiguri ca produsele tale de panificatie sau patiserie sunt intotdeauna la cel mai inalt standard, alege drojdiile naturale de la Lesaffre Romania. Nu numai ca vei avea consistenta in productie, dar gustul este inegalabil. Alege calitatea drojdiilor naturale de la Lesaffre Romania!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.