Beneficiile echipamentelor HoReCa noi

3restaurant-2623071_1280

În momentul în care decidem să achiziționăm echipamente pentru restaurantul nostru, sigur ne vom pune întrebarea dacă să cumpărăm echipamente noi, sau la mâna a doua.

Clar vom observa beneficiul instant echipamentelor SH, costul acestora fiind mai mic, dar în realitate vom economisi mai mulți bani pe termen lung dacă alegem echipamentele noi. În continuare vom prezenta beneficiile pe care le aduc cu ele echipamentele de prima mâna.

Costuri de mentenanță reduse

Că orice altă mașinărie complexă, echipamentele din bucătărie cu cât vor fi mai mult folosite vor necesită mai multe revizii și piese noi. 

Costurile de mentenanță pot chiar depăși costul inițial de achiziție anulând practic economia făcută inițial. Pe lângă asta, fiind echipamente mai vechi s-ar putea să întâmpinăm dificultăți în procurarea pieselor de schimb, unele ar putea fi ieșite din uz.

Garanție extinsă pentru echipamente noi

Un alt beneficiu important este termenul de garanție crescut pe care îl avem atunci când cumpărăm echipamente direct de la producători, de exemplu pentru un grătar electric profesional termenul de valabilitate poate începe de la un an, iar în unele cazuri putem opta pentru garanție pe viață contra cost. 

Asta nu doar că ne oferă o siguranță financiară dar ne și asigura că nu vom pierde mult timp în remedierea eventualelor probleme.

Performanță crescută și calitatea produsului final

Putem lua în calcul și performanță crescută a aparatelor iar calitatea produsului final pe care îl vom oferi clientului va fi una complet diferită. 

De exemplu, un grătar electric profesional poate dezvoltă zone de ardere din cauza încălzirii neuniforme a rezistențelor, asta poate duce la arderea mâncării, pierderea preparatelor și clienți nemulțumiți. Atunci când vorbim de un produs nou, sunt șanse foarte mici să întâmpinăm astfel de probleme și chiar dacă se întâmplă, vom fi asigurați de garanție.

Riscuri reduse comparativ cu echipamentele SH

Pe lângă beneficiile anterioare, la achiziționarea echipamentelor noi nu ne vom asumă aceleași riscuri că la un echipament SH. 

Chiar dacă vom trata aparatul cu grijă, nu avem garanția că a fost utilizat corespunzător înainte și că reviziile au fost făcute la timp. Există riscul că defecțiunile să fie ireparabile și ultima soluție ar fi să îl înlocuim complet.

Fiabilitate în perioadele de vârf

Următorul beneficiu le însumează oarecum pe cele precedente și acela este faptul că ne putem baza pe echipamentele noastre. 

Dacă ar fi că unul din aparatele din bucătărie să se strice în mijlocul unei zile de lucru, sau mai rău, în timpul unei mese organizate ar crea un disconfort uriaș atât pentru noi cât și pentru clienți. Nu doar că vom pierde profitul din ziua respectivă, dar ne va afecta și reputația, asta ar scădea fluxul de clienți și profitul pe termen lung.

Echipamente personalizabile și adaptate nevoilor

Faptul că echipamentele noi pot fi create la comandă și adaptate nevoilor noastre reprezintă un mare atu al acestora. Când vine vorba de amenajarea bucătăriei, trebuie să ne gândim și la spațiul pe care îl avem disponibil și la organizarea lui astfel încât să fie cât mai practic. 

Există mici detalii, cum ar fi modul de deschidere al ușilor sau numărul de arzătoare, ce pot avea un impact major în rutină zilnică. Chiar dacă economisim la achiziție, vom avea mai mult de pierdut pe termen lung atunci când nu vom putea suplini volumul cerut de clienți.

Eficiență energetică și economii pe termen lung

Economiile nu se fac doar din costurile de achiziție și mentenanță, facturile lunare sunt o componentă de bază în calculul profitului. 

Așa cum în industria auto consumul de carburant a scăzut odată cu dezvoltarea tehnologică, la fel a scăzut și consumul de electricitate sau de gaz atunci când vorbim de echipamente HoReCa

Pentru un hotel sau un restaurant, o scădere de 15-20% a utilităților reprezintă o cifra considerabilă din cheltuielile lunare. Nu doar anul de producție al echipamentului ne ajută în economisirea energetică ci și faptul că acesta nu a fost utilizat înainte.

Conformitate cu cerințele sanitare actuale

Echipamentele HoReCa evoluează constant și asta nu înseamnă neapărat un produs mai bun, ci și adăugiri minore, cum ar fi: suprafețele din inox pentru a fi mai ușor de curățat, colțuri acoperite astfel încât să nu mai colecteze bacterii sau sistem de ventilație îmbunătățit pentru a reduce riscul de incendiu. 

Cererile sanitare se dezvoltă în același timp cu tehnologia, iar la achiziționarea aparatelor SH, putem avea o surpriză neplăcută că acestea să fie neconforme cu normele actuale de igienă.

Vor există întotdeauna plusuri și minusuri pentru ambele opțiuni, alegerea trebuie făcută în funcție de nevoile noastre și de bugetul pe care îl avem disponibil. Echipamentele noi au clar mai multe beneficii pe termen lung, dar în anumite situații pot fi destul de costisitoare și pot avea un impact major în bugetul inițial de înființare a afacerii. Nu rămâne decât să ne verificăm bugetul și să alegem opțiunea prielnică fiecăruia.