Care sunt părțile componente ale unui șemineu și care e importanța acestora?

Cu toții vedem șemineurile ca obiecte de sine stătătoare, un produs compact ce se montează așa cum este cumpărat, urmând ca acesta să funcționeze fără probleme. Adevărul este totuși, altul. Un șemineu este de fapt unirea a mai multe produse, împreună acestea dând naștere șemineului întreg pe care îl știm și îl îndrăgim cu toții.

Desigur, există locuri în care se cumpără produsul deja complet, noi lovindu-ne direct de produsul montat în casă și neținând cont de ceea ce se află în spatele montării șemineului propriu-zis. Deoarece există foarte multe persoane care doresc să cumpere cele mai pune părți componente, urmând ca apoi să realizeze puzzle-ul final, astăzi am ales să discutăm despre importanța fiecărei părți componente a șemineurilor. Astfel, vom avea: Focare seminee, Coșul de fum, Stratul învelitor exterior, Ușile despărțitoare între componente.

Cele mai importante componente ale unui șemineu

Nu este nici o surpriză cum că coșurile de fum alături de aceste focare șeminee sunt cele mai importante componente, componentă fără de care șemineul nu ar mai fi un șemineu sau fără de care șemineul nu ar mai funcționa.

Coșul de fum este componenta cu rolul de a crea traseul fumului produs către exteriorul casei. Această componentă trebuie aleasă cu foarte mare grijă, ea fiind cea care determină durata, dar și modul de funcționare a șemineului, precum și siguranța casei în urma folosirii. Coșurile de fum pot fi de numeroase tipuri de materiale, fiecare venind în forme, lungimi și grosimi diferite, astfel ca ele să se potrivească pentru orice focare șeminee am ales.

Focarul unui șemineu este de fapt inima acestuia. Acesta este spațiul de ardere, spațiul care începe procesul de încălzire a unui spațiu sau a unei case. La fel ca coșurile de fum, și aceste focare au dimensiuni și materiale diferite, ele fiind nevoite să fie în strânsă legătură. Astfel, indiferent de care din cele două componente a fost achiziționat primul, cel de-al doilea trebuie luat astfel încât să se potrivească.

Exteriorul șemineului și ușile despărțitoare

De asemenea părți componente ale unui șemineu, designul și ușile despărțitoare întregesc acest produs. Ușile despărțitoare sunt folosite pentru a crea o barieră între interiorul casei și exteriorul acesteia, împiedicând pătrunderea unor animale sau obiecte în casă. Designul exterior, pe de altă parte, este doar îmbrăcămintea șemineului. Acesta oferă un aspect potrivit casei noastre, dar asigură și un strat termoizolator între șemineul de bază și spațiul interior casei. Astfel, suntem asigurați că atingerea accidentală a șemineului nu va produce răni membrilor familiei.

La cine apelez pentru un șemineu de înaltă calitate?

Probabil unii dintre cei mai experimentați de pe piață sunt cei de la Seminee-Expert. Pe aceștia îi puteți găsi la adresa seminee-expert.ro, site pe care puteți citi despre, dar și vedea o parte din lucrările lor. Aceștia sunt experți în a face o constructie seminee: https://www.seminee-expert.ro/ la fața locului, dar au și categorii de produse ce trebuie doar livrate și nu necesită o montare prea complicată. De asemenea, dacă aveți întrebări sau nelămuriri legate de activitatea acestora sau de procesul de alegere și achiziționare a unui șemineu, nu ezitați să contactați echipa prin una dintre metodele afișate.

Date de contact:

Telefon: +4 0721 280 587
              +4 0784 292 820
              +4 0744 207 437

Fax: +4 031 8169286

E-mail: office@seminee-expert.ro

Showroom: Strada Petrache Poenaru, Nr 2, sector 5, Bucuresti

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.