Afla care sunt avantajele prelungitoarelor electrice

Prelungitoarele electrice sunt un instrument practic in viata de zi cu zi. Ele faciliteaza extinderea si eficientizarea surselor de energie electrica in diferite spatii, inclusiv case, birouri si alte locatii care necesita o sursa suplimentara de curent electric. 

Beneficiile achizitionarii unui astfel de prelungitor

 1. Organizare eficientă – Prelungitoarele electrice reprezinta o buna modalitate de a-ti organiza spatiul. De asemenea, iti ofera posibilitatea de a conecta diverse device-uri in locuri mai convenabile pentru tine. 
 2. Economisesti bani – Utilizarea unui prelungitor electric te poate scapa de cheltuieli in plus, asociate cu instalarea de prize suplimentare. 
 3. Sunt fiabile – Prelungitoarele electrice sunt fabricate pentru a rezista in timp, astfel ca pot fi percepute mai mult ca o investitie. 
 4. Varietate – Modelele de prelungitoare electrice pot varia, atat din punct de vedere al dimensiunii, cat si al numarului de prize, culori si modele. 
 5. Economisesti timp – Atunci cand ai nevoie de o sursa de energie in apropierea patului sau a biroului unde lucrezi, in cazul in care nu ai o priza in apropiere, prelungitorul electric reprezinta alegerea ideala. 
 6. Conectarea mai multor dispozitive simultan – De ce sa astepti incacarea unui dispozitiv pentru a putea conecta altul la sursa de energie? Incarca mai multe dispozitive in acelasi timp, folosind un prelungitor electric. 

Iar pentru a te bucura de toate avantajele enumerate anterior, prelungitoarele electrice de pe Alternativo.ro reprezinta alegerea ideala! Aici vei gasi o gama larga de prelungitoare, de diverse culori, marimi, modele si numar de prize, astfel incat sa poti alege varianta perfecta in functie de nevoile si dorintele tale. 

Sfaturi pentru siguranta 

Pentru a evita incidentele neplacute in utilizare prelungitoarelor electrice, se recomanda sa tii cont de urmatoarele aspecte: 

 • Verifica de fiecare data un prelungitor inainte de a-l utiliza;
 • Tine departe prelungitorul de orice sursa de apa, si de preferat nu-l utiliza niciodata in baie;
 • Evita utilizarea a prea multe dispozitive simultan. Aceasta creste riscul de supraincalzire si chiar de incendiu; 
 • Opreste sau scoate din priza prelungitorul atunci cand nu este utilizat; 
 • Nu utiliza prelungitorul in exterior, deoarece exista riscul ca acesta sa ia contact cu umezeala sau apa, ceea ce iti poate pune in pericol siguranta. Utilizeaza doar prelungitoare special concepute pentru exterior;
 • Investeste intr-un prelungitor de calitate. Atunci cand achizitionezi un prelungitor, criteriul sigurantei trebuie pus inaintea pretului, deoarece un prelungitor de proasta calitate poate prezenta riscuri. 
 • Nu pune obiecte deasupra acestuia, deoarece se poate supraincalzi, si de asemenea firele din interior se pot deteriora mai rapid. 

Asadar, un prelungitor electric iti poate simplifica viata si te poate ajuta sa reduci din costuri, insa este foarte important sa-l utilizezi cu prudenta, deoarece exista riscul de accidente. 

Sursă foto: Freepik.com

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.