Casa de marcat vs. sistem POS – care sunt diferentele?

casa de marcat

Casa de marcat nu mai este prima alegere atunci cand vine vorba de inregistrarea si gestionarea tranzactiilor financiare ale unei afaceri. Un alt jucator a intrat, de ceva timp, in scena – este vorba despre sistemul POS, o varianta imbunatatita si deseori portabila a casei de marcat.

Totusi, in ciuda existentei sistemelor POS, casele de marcat inca pot fi gasite pe piata, in destul de multe magazine. In unele, de exemplu, sistemul POS a devenit o extensie a unei case de marcat, punandu-se problema unui sistem complet de casa de marcat cu POS integrat. Astfel, comerciantul se bucura de beneficiile si avantajele ambelor echipamente.

Totusi, atunci cand ai o afacere de dimensiuni mai mici, ce echipament ar trebui sa achizitionezi? Continua sa citesti pentru a afla care sunt diferentele principale dintre cele doua tipuri.

Casa de marcat  – caracteristici principale

Iata care sunt caracteristicile principale ale unei case de marcat:

  • Inregistreaza, calculeaza si gestioneaza tranzactiile financiare. Acest lucru este realizat prin intermediul unei tastaturi numerice (plus caractere speciale) si al unui ecran.
  • In functie de model, la o casa de marcat de baza pot fi conectate diverse accesorii – imprimanta, cantar, scaner de coduri de bare sau un sertar pentru numerar.
  • Exista mai multe tipuri de case de marcat simple – manuale, traditionale (cu tastatura mecanica, de exemplu), dar si digitale. Acestea din urma prezinta un ecran tactil si sunt similare cu sistemele POS.
  • O casa de marcat este fixa. In lipsa unui scanner de coduri de bare, utilizatorul trebuie sa introduca codul manual pentru a inregistra vanzarea unui produs.

Casele de marcat traditionale pot fi gasite astazi in unitatile comerciale de dimensiuni mici si medii. Acestea sunt echipate cu o casa de marcat de baza la care sunt conectate mai multe accesorii, deseori si un sistem POS care permite, printre altele, plata cu cardul sau cu telefonul mobil.

Sistemul POS – caracteristici principale

Iata care sunt caracteristicile principale ale unui sistem POS:

  • Precum o casa de marcat, acesta inregistreaza, calculeaza si gestioneaza tranzactiile financiare. Totusi, sistemul POS poate furniza utilizatorului si rapoarte de vanzari, precum si statistici privind administrarea clientilor si moduri prin care aceasta poate fi imbunatatita.
  • Un sistem POS este deseori preferat deoarece inregistreaza absolut toate detaliile unei tranzactii, lucru care este de mare ajutor in unitatile comerciale cu un numar ridicat de produse.
  • Sistemele POS sunt combinatia perfecta dintre echipamente portabile, rezistente si elemente software de ultima generatie. Cu ajutorul acestor elemente, poti adapta un sistem POS pentru orice tip de afacere – de la unitati comerciale la HoReCa si unitati comerciale stradale.
  • Conform punctului anterior, un sistem POS poate fi personalizat in detaliu, astfel incat sa se preteze exceptional afacerii tale din toate punctele de vedere. Acest lucru nu poate fi facut de o casa de marcat.

Trebuie sa tii minte si faptul ca un sistem POS poate fi conectat la o casa de marcat traditionala. Astfel, te poti bucura de toate avantajele si beneficiile celor doua tipuri de echipamente – sertar de bani alaturi de un punct de plata cu cardul, eliberarea de rapoarte complexe si asa mai departe.

Poti beneficia de toate acestea daca alegi sa colaborezi cu firma Cria Soft – servicii de fiscalizare, service, conectare ANAF, precum si o gama variata de case de marcat si echipamente si accesorii fiscale!

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.