Tot ceea ce trebuie sa stii despre epilarea definitiva

Daca te-ai saturat sa iti petreci timpul si resursele cu epilarea traditionala, epilarea definitiva poate fi o alternativa atragatoare.

Ce inseamna epilarea definitiva?

Epilarea definitiva se refera la metodele care vizeaza distrugerea foliculilor de par pentru a impiedica sau a reduce semnificativ cresterea parului. Cele mai populare metode de epilare definitiva sunt epilarea cu laser, cu lumina pulsata intensa (IPL) si electroliza.

Cum functioneaza epilarea definitiva?

Toate aceste metode functioneaza pe baza unui principiu similar: folosesc energie (laser, lumina sau electricitate) pentru a incalzi si a distruge foliculul de par.

Epilarea cu laser functioneaza prin emiterea de lumina la o anumita lungime de unda care este absorbita de melanina din foliculul pilos. Aceasta incalzeste si distruge foliculul, impiedicand cresterea parului.

Epilarea cu IPL foloseste o sursa de lumina mai larga, care poate trata o suprafata mai mare de piele in acelasi timp.

Electroliza functioneaza prin introducerea unui ac fin in fiecare folicul de par si aplicarea unui curent electric pentru a-l distruge.

Beneficiile epilarii definitive

 

Conform celor de la clinica de epilare definitiva Brasov G-Beauty, epilarea definitiva are mai multe avantaje fata de metodele traditionale de indepartare a parului:

  • Eficienta pe termen lung: Poate reduce semnificativ cresterea parului, adesea permanent.
  • Economie de timp si bani: Desi necesita un cost initial mai mare, pe termen lung este mai economica si economiseste timpul petrecut cu epilarea regulata.
  • Reducerea numarului de fire crescute sub piele: Indepartarea parului de la radacina reduce riscul de a dezvolta fire de par sub piele.

Cum sa te pregatesti pentru epilarea definitiva

Inainte de a incepe un tratament de epilare definitiva, este important sa discuti cu un specialist in estetica medicala. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de o sedinta:

  • Evita expunerea la soare: Expunerea la soare poate creste riscul de efecte secundare, cum ar fi decolorarea pielii.
  • Nu epila parul cu radacina: Epilarea cu ceara sau cu dispozitivele de smuls parul trebuie evitata cu cateva saptamani inainte de tratament, deoarece aceste metode elimina foliculul de par pe care laserul sau IPL-ul incearca sa-l distruga. In schimb, rade parul cu un aparat de ras cu o zi sau doua inainte de tratament.

Ce sa astepti in timpul si dupa tratament

Epilarea definitiva este un proces care necesita mai multe sedinte pentru a obtine rezultate optime. Numarul de sedinte necesare variaza in functie de zona de tratament, de densitatea si culoarea parului, precum si de tipul de tehnologie utilizata.

In timpul tratamentului, poti simti un disconfort usor, asemanator cu un elastic care loveste pielea. Majoritatea dispozitivelor moderne au anexe de racire pentru a face tratamentul cat mai confortabil posibil.

Dupa tratament, pielea poate fi usor inrosita sau umflata, dar aceste reactii ar trebui sa se atenueze in cateva ore. Este important sa eviti expunerea la soare dupa tratament si sa folosesti o crema cu protectie solara pe zonele tratate.

Epilarea definitiva este, asadar, o optiune eficienta si pe termen lung pentru indepartarea parului nedorit. Chiar daca este un proces care necesita timp si investitie initiala, beneficiile pe termen lung ale epilarii definitive pot fi cu adevarat impresionante.

Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.